Att jobba på cafe tufvan

Café Tufvan – En idéell verksamhet

Café Tufvan är en ideell förening som under hösten 2005 startade upp ett café i Tufvanhuset på campus i Växjö och har drivit verksamheten där sedan dess. Vi är en hårt arbetande styrelse som har jobbat med allt ifrån att riva väggar till att bestämma vilket kaffe som skall serveras, allt för att du som student vid Växjö universitet skall ha ett schysst och mysigt ställe att fika på.

Förutom vår styrelse så sker driften av caféet med hjälp av ideellt arbetande studenter. Detta ger oss den väldigt fina möjligheten att utöver vår trevliga miljö också kunna erbjuda fika till ett studentpris eftersom vi inte har några personalkostnader.

Engagemang på flera nivåer

Du kan själv välja hur mycket du vill engagera dig i Café Tufvan. Om du gillar styrelsearbete och vill vara med och bestämma hur verksamheten skall bedrivas finns det plats i styrelsen. Om du känner att andra plikter tynger dig, men ändå vill dra ditt strå till stacken (eller bara få gratis mat) så kan du skriva upp dig som jobbare. Som jobbare binder du inte upp dig för mer arbete än du vill och om du bara vill jobba en gång för att prova på så är det helt OK.

Nivå 1    Jobbare – du jobbar med alla uppgifter som förekommer på caféet. Som tack får du en gratis måltid när du jobbar och gratis te eller kaffe under passet. Dessutom får du en rabattkupong på 50 % som du kan använda vid nästa köp i caféet. Som jobbar börjar du jobba klockan 16.00 och jobbar fram till ca en timme efter stängning. Det finns inga krav på hur många gånger du jobbar, utan du bestämmer själv när du har tid och vill jobba. Men när du jobbat tre gånger så blir du medlem i Café Tufvan ideell förening och får billigare kaffe/te och spelar gratis biljard 1 timme/tillfälle.

Nivå 2    Arbetsledare – ansvarig för att leda arbetet under kvällen och du har även ansvar för kassan. Ev upplärning av nya jobbare ingår. Som arbetsledare börjar du jobba 15.30 och jobbar fram till städningen är färdig och kassan är räknad, ca en till två timmar efter stängning.       Som tack för detta får man även här en grats måltid under passet och te eller kaffe, men du har dessutom alltid gratis te eller kaffe under hela terminen och inte bara under dina pass. Du får också alltid 25% rabatt på alla köp du gör i caféet. Som arbetsledare ska du jobba minst en gång i månaden.

Nivå 3    Styrelsemedlem – Som styrelsemedlem får du vara med och bestämma över verksamheten. Du kan få ansvar för en särskild del som du själv är mer intressera av. Det krävs förstås lite mer tid som styrelsemedlem. Du är även delaktig som arbetsledare på kvällar och helger. Som tack för att du är styrelsemedlem har du samma förmåner som arbetsledarna, men du får också vara med och planera och genomföra en styrelseresa.

När du kommer till ditt arbetspass får du t-shirt och förkläde att jobba i.

Alla, oavsett nivå, blir automatiskt medlem i Café Tufvan förening när du jobbat tre gånger och får delta i de medlemsarrangemang som genomförs.